Lucrurile nu stau tocmai bine în coaliția de guvernare PSRM-PDM. Democrații își asumă responsabilitatea doar pentru acțiunile lor, iar dacă nu le convin anumite lucruri, socialiștii sunt „penalizați”. Cel puțin, asta susține deputatul PDM Ion Leucă.

„Noi suntem foarte conștienți de segmentele de responsabilitate pe care ni le-am asumat în guvernul Chicu și ducem responsabilitate anume de colegii noștri în ministerele respective. Restul nu ne interesează și penalizăm. Am avut o discuție vinerea trecută foarte sinceră și foarte corectă din punct de vedere a etichetului de activitate în coaliție, că le-am spus tranșant domnului președinte Dodon și domnului prim-ministru Chicu despre unele momente cu care noi nu suntem de acord”, a declarat Ion Leucă în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Întrebat despre exemple de acțiuni cu care anume democrații nu au fost de acord, democratul a oferit exemplul întâmpinării convoiului cu ajutor umanitar din România. Potrivit lui, în cadrul acelei „întrevederi de vineri” și vicepreședintele PDM Monica Babuc și-a expus nemulțumirile, dar și alți colegi. 

„Nu a fost normal ca un ajutor frățesc, cu o sumă impunătoare de 3,5 mln euro, 20 de camioane, să fie primit sub un pod pe strada Hâncești din capitală. E o rușine pentru noi”, a spus democratul. 

Un alt exemplu oferit de Leucă, privind lucrurile cu care democrații nu sunt de acord în coaliție, este promovarea de către socialiști a anumitor persoane în funcții publice. În același timp, democratul nu este convins că unele persoane promovate de guvernare vor ajunge în funcții.

„Noi am decis în cadrul coaliției că dacă și în continuare se vor promova în funcții, fără acordul partenerilor de coaliție, persoane cu un trecut tranșant, criminal sau dubios, noi nu o să susținem acest lucru. Pentru unele persoane, numite în funcții de răspundere, PDM nu își sumă responsabilitatea”, a conchis Ion Leucă.