Parlamentul a votat proiectul de hotărâre cu privire la organizarea alegerilor prezidențiale la data de 1 noiembrie. Decizia a fost adoptată cu puțin timp în urmă.

Mandatul Președintelui Republicii Moldova în exercițiu, domnul Igor Dodon expiră la data de 23 decembrie 2020. În această ordine de idei, Parlamentul urmează să stabilească data alegerilor Președintelui Republicii Moldova. Astfel, se propune ca prin hotărâre a Parlamentului să fie stabilită ziua de 1 noiembrie 2020 – ziua alegerilor Președintelui Republicii Moldova”, se arată în nota informativă a proiectului de Hotărâre.

Amintim că Igor Dodon a anunțat că va propune Parlamentului ca alegerile prezidențiale ordinare să aibă loc pe data de 1 noiembrie. Ulterior, socialiștii au înregistrat proiectul respectiv la secretariatul Parlamentului.

Detalii: Dodon vrea alegeri prezidențiale pentru data de 1 noiembrie

Detalii: DOC // Dodon a propus, PSRM execută. Proiectul cu privire la desfășurarea Prezidențialelor pe 1 noiembrie, înregistrat la Parlament

Opoziția parlamentară a propus organizarea scrutinului la data de 25 octombrie, însă amendamentul nu a fost susținut de majoritatea deputaților.