Deputatul Iurie Reniță a înaintat o adresare la Procuratura Generală, urmare prezentării de către acesta a unor noi secvențe video cu implicarea înalților funcționari din stat în presupuse acte de corupție, prin care solicită să-i prezinte detaliat următoarele informații:

- verificarea autenticității secvențelor video în calitate de noi probe de corupție cu implicarea înalților demnitari de stat, fiind vorba de Igor Dodo, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov;
- coroborarea înregistrării video prezentate cu celelalte apărute anterior în spațiul public;
- existența unor probe și motive suficiente pentru revizuirea hotărârii adoptate de Procuratura Anticorupție la 6 martie 2020 pe presupuse fapte de corupție și necesitatea deschiderii unei cauze penale.

Anterior, Procuratura Generală susținea că nu se poate autosesiza în baza imaginilor cu Dodon și Plahotniuc prezentate de deputatul Iurie Reniță și i-a solicitat deputatului să înainteze un denunț oficial, conformat cerințelor legale și să contribuie la investigarea acestuia.

Detalii: PG se spală pe mâini în cazul imaginilor „Un culiok pentru Dodon”: Nu ne putem autosesiza, îl așteptăm pe Reniță cu denunțul

Amintim că, pe 18 mai, deputatul Iurie Reniță a prezentat un nou video în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM. 

Detalii: VIDEO // Noi imagini cu Dodon și Plahotniuc. Președintele primește o pungă în care ar fi bani


 

Știrea se actualizează...