Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a depus un denunț la Procuratura Generală prin care cere responsabililor să investigheze pretinsele fapte de corupție și finanțare ilegală ale lui Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc. Se întâmplă după ce deputatul Iurie Reniță a publicat imagini video care relevă faptul că, în 2019, în cadrul unei întâlniri cu președintele de atunci al PDM, șeful statului a primit o pungă în care ar fi fost bani.

„Am adresat Procurorului General denunțul în care solicit anchetarea penală a cazului Igor Dodon și Plahotniuc Vladimir, președintele R. Moldova și, respectiv, ex-președinte al Partidului Democrat și ex-deputat, cu atragerea la răspundere penală a acestora, dar și a tuturor persoanelor implicate în eventuale acte de corupție.”, a scris Andrei Năstase.

Amintim că, luni, deputatul Iurie Reniță a publicat noi secvențe video de la întâlnirea liderului PDM și șefului statului, în care primul îi transmitea o pungă din plastic, tip „calendar”, în care ar fi fost sume exorbitante de bani. În înregistrare, Igor Dodon îl roagă pe Plahotniuc ca aceasta să-i fie transmisă „lui Cornel” (Corneliu Furculiță - n.r.) prin intermediul „lui Costea” (Constantin Botnari - n.r.). Acesta și-a argumentat poziția prin faptul că el însuși avea zbor la ora 5 dimineața, iar „luni trebuie să dea salariile”.

Detalii: VIDEO // Noi imagini cu Dodon și Plahotniuc. Președintele primește o pungă în care ar fi bani

Reacția lui Igor Dodon după publicarea imaginilor nu s-a lăsat așteptată. Deși a scris că imaginile au fost trucate, în continuarea mesajului său, acesta a spus că „nici nu cunoștea ce se află în acea pungă”.

Detalii: Prima reacție a lui Dodon după publicarea imaginilor de la întâlnirea cu Plahotniuc în care ar fi primit o pungă cu bani

Astăzi, deputații Platformei DA au anunțat că au inițiat procedura de sancționare a lui Igor Dodon, iar un prim-pas în acest sens va fi crearea comisiei de anchetă privind elucidarea actelor de corupție și îmbogățire ilicită a președintelui.

Detalii: Deputații Platformei DA inițiază procedura de sancționare a lui Dodon. Va fi creată o comisie de anchetă