Mai mulți deputați din Parlamentul R. Moldova susțin că președintele Igor Dodon ar trebui să-și dea demisia după ce în spațiul public au apărut imagini video în care șeful statului ia o pungă de la fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, în care se presupune, reieșind din discuția din video, că ar fi bani pentru salariile celor din PSRM.

„Într-o țară normală, dacă asupra unei persoane cu funcție de demnitate publică planează suspiciuni de corupere sau corupție, normal ar trebui să-și dea demisia”, a declarat deputatul PDM, Ion Leucă, în cadrul emisiunii Politica de la TV8. 

Acesta susține că subiectul va fi discutat și în cadrul coaliției.

Deputatul grupului parlamentar Pro Moldova, Sergiu Sîrbu, menține aceeași părere - Dodon trebuie să-și dea demisia. Acesta subliniază, totodată, că reacția Procuraturii în acest caz este regretabilă. 

„Într-un stat normal, după un asemenea video, cel puțin acea persoană trebuia să-și dea demisia, dacă nu de onoare, atunci eminentă, deoarece este absolut grav ceea ce am văzut noi. Eu nu știu ce a fost în culiok, dar reieșind din discuțiile „Dă-i lu Cositea, să-i dea lu Cornel, ca luni să achite salariile”, cred că nu trebuie să fii mare savant ca să înțelegi ce a fost acolo. Totodată, regretăm reacția Procuraturii. Într-o țară normală Procuratura ar trebui să se autoesesizeze și să înceapă investigațiile”, a declarat Sîrbu în cadrul aceleaiși emisiuni. 

În același timp, deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, a adus exemplul unui fost președinte german care a fost acuzat că a luat 720 euro pentru a participa la un festival. Imediat a fost pornită investigația, iar acesta și-a dat demisia din funcția de președinte. Acesta și-a demonstrat nevinovăția, însă este de accentuat că imediat ce a fost acuzat el și-a dat demisia.

Cel mai probabil mâine Platforma DA va propune instituirea unei comisii de anchetă care să investigheze asemenea cazuri de corupție. 

„Noi mai avem mult până la Germania, dacă vorbim de țările civilizate. Am discutat acest subiect și, probabil, vom veni mâine cu propunerea de a institui o comisie de anchetă pe asemenea cazuri, pentru că sunt ieșite din comun. Acest culiok a ajuns simbolul R. Moldova, deja de ani de zile în care ne-am făcut de râs cu asemenea lucruri și trebuie să punem capăt acestor practici”, a declarat Vasile Năstase.