Igor Dodon vine cu o reacție după ce deputatul Iurie Reniță a publicat imagini video în care șeful statului ar fi primit o pungă cu bani de la Vlad Plahotniuc. Potrivit lui Dodon, „oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere în vara anului 2019”, însă „tentativele ei de răzbunare trădează doar furia și neputința de a purta o luptă directă și onestă”.

„Astăzi am asistat la un nou episod din același scenariu manipulator al imaginilor trucate, care au mai fost lansate in luna Iunie a anului trecut. Singurul lucru nou și interesant este relația dintre unionistul Renita și Plahotniuc, care îl folosește pe post de instrument politic și de manipulare și ii livrează imagini prelucrate. A devenit clar că Reniță a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi. Mai important de remarcat este contextul in care sunt scoase aceste imagini, in ziua când Guvernul a anuntat demararea procedurilor prin care Aeroportul sa fie intors cetățenilor, când procurorii au anunțat ca au avansat in dosarul miliardului și se apropie tot mai mult de coordonatorii politici ai acestui furt, in sfârșit se dau numele concrete ale celor implicați și capete de acuzare foarte clare. Iată de ce apar astăzi aceste imagini trucate”, a scris el.

Acesta susține că în cadrul discuțiilor cu Plahotniuc a urmărit o anumită tactică - „să îi dau senzația ca avem o relație de colaborare ca sa întind momentul până am putut să acționez deschis și direct și să scot țara din captivitatea lui”.

„Tactica lui Plahotniuc a fost să însceneze diferite provocări și pachetele pentru a le filma. Nu cunosc ce era în acel pachet, totul a fost doar o scenetă făcută pentru înregistrare. Sesizez chiar eu public Procuratura Generală să facă toate verificările și sunt sigur ca vor descoperi falsul și manipularea care stau în spate, așa cum au descoperit și la precedentele imagini. Faptul că apar acum aceste imagini manipulatoare nu este întâmplator și mă aștept și la alte atacuri, la noi falsuri mediatice, la noi conserve oligarhice care se vor deconspira, inclusiv continuarea cumpărării de deputați pentru a lăsa țara fără guvern în plină criza. Toate aceasta însă nu vor stopa în niciun fel procedurile juridice îndreptate împotriva hoților miliardului și eu nu voi ceda sub nici o formă șantajului lor”, menționează el.

Amintim că Iurie Reniță a prezentat un nou video în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Detalii: VIDEO // Noi imagini cu Dodon și Plahotniuc. Președintele primește o pungă în care ar fi bani

Știrea se actualizează!