Igor Dodon afirmă că poporul poate dărâma Curtea Constituțională la propriu, dacă aceasta va continua să ia decizii abuzive, cum a fost hotărârea privind creditul rusesc. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

„Curtea Constituțională poate fi folosită ca instrument politic. Există semnale că CCM revine la genul de activitate de pe timpul lui Plahotniuc. Nu ne place decizia CCM în privința creditului rusesc, dar dacă CCM în continuare va merge pe această cale atunci nemulțumirea poporului va fi foarte mare, mai ales dacă CCM va încerca să se implice în procesele democratice privind alegerile. Atunci nemulțumirea poporului va dărâma această Curte. Nu știu sub ce formă – juridică ori fizică, însă eu sper foarte mult să nu ajungem acolo. (...) Sîrbu ori alt deputat depune o sesizare, iar CCM cu 3-4 voturi anulează legi, aceasta se numește uzurparea puterii în stat. Părerea mea e că poporul nu va tolera aceasta, sub ce formă nu știu”, a declarat Dodon.

Amintim că recent Curtea Constituțională a declarat „neconstituțional” Acordul semnat de către R. Moldova și Federația Rusă privind creditul de 200 de milioane de euro. Igor Dodon a declarat că Chișinăul va iniția noi negocieri cu Moscova în privința împrumutului.