Foștii deputați democrați, Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov, se alătură fracțiunii Partidului „ȘOR”. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de serviciul de presă al formațiunii.

În acest sens, fracțiunea PȘ ajunge la 9 deputați.

În acest context, Partidul Politic „ȘOR” salută anunțul deputaților Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc, aleși pe listele Partidului Democrat, care au decis, în actualul context politic, când această formațiune a fost subjugată totalmente intereselor personale, de natură electorală ale lui Igor Dodon, să părăsească PDM și fracțiunea parlamentară a acestuia și să se alăture deputaților noștri. Partidul Politic „ȘOR” a atenționat de mai mult timp că alianța PSRM-PDM este una în detrimentul Republicii Moldova, care nu ține cont de interesele cetățenilor și ale țării, singurul scop al acesteia fiind menținerea socialiștilor la guvernare și realegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte. Considerăm decizia celor doi deputați ca fiind singura corectă și unica posibilitate de a-și realiza programul electoral și promisiunile date alegătorilor în campania electorală din 2019”, se arată în comunicat.

Amintim că săptămâna trecută patru deputați PDM (Vladimir Vitiuc, Violeta Ivanov, Elena Bacalu și Oleg Sîrbu) au părăsit formațiunea. Astfel, fracțiunea Partidului Democrat a rămas cu doar 17 deputați.

De precizat că Violeta Ivanov deține șefia în cadrul Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană. Vladimir Vitiuc este secretarul comisiei sus-menționate.