Andrei Năstase a prezentat semnăturile la Comisia Electorală Centrală privind înregistrarea sa în calitate de concurent electoral. Alături de alți reprezentanți al Platformei DA, acesta a încercat și de data aceasta să facă show în cadrul instituției, însă președintele CEC, Alina Russu, i-a solicitat să renunțe la declarațiile politice în clădirea Comisiei.

Reprezentanții PPDA au anunțat că în susținerea lui Năstase au semnat circa 28 mii de cetățeni, însă, potrivit legislației, la CEC au fost prezentate doar 25 de mii de semnături.

Năstase a vorbit din nou despre „ilegalitățile” comise de Partidul Democrat pe data de 3 septembrie [ziua depunerii semnăturilor de către Marian Lupu - nota red.], însă Russu i-a declarat că CEC-ul nu este locul unde se permit declarații politice.

Amintim că, sâmbăta, la CEC s-a iscat un scandal, autorii cărora au fost reprezentanții Platformei DA. Chiar dacă anunțase anterior despre intenția de a depune documentele pentru înregistrare în calitate de concurent la prezidențiale, Năstase a acuzat Comisia Electorală Centrală de încălcarea propriul regulament, reproșându-i faptul că a permis recepționarea documentelor candidatului PD în zilele nelucrătoare.

Precizăm că, până în momentul de faţă, trei persoane - dintre cele 24 care și-au înregistrat grupurile de inițiativă pentru colectarea semnăturilor - au depus deja documentele pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral. Aceștia sunt: Marian Lupu, Mihai Ghimpu și Iurie Leancă.