Patru deputați democrați au anunțat astăzi că părăsesc majoritatea parlamentară și fracțiunea PDM. Este vorba de Elena Bacalu, Oleg Sîrbu, Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc.

Elena Bacalu a salutat inițiativa lui Candu de consolidare a opoziției parlamentare și susține că împreună cu PDM nu se mai pot realiza deziderate pentru binele societății.

Am luat act de Apelul lansat de fostul coleg și liderul echipei Pro Moldova, Andrian Candu, cu privire la consolidarea opoziției parlamentare pe o platformă unică de solidaritate națională. Consider că este o inițiativă salutabilă în contextul crizei prin care trece Republica Moldova, în mod special, sistemul de sănătate. Este imperios necesar de a ne conjuga eforturile pentru binele societății. Din păcate, împreuna cu echipa PDM aceste deziderate deja nu mai sunt posibil de realizat. Prea multe ezitări și dezamăgiri”, a scris Elena Bacalu pe pagina sa de Facebook. 

Deputații democrați Vitiuc Vladimir și Ivanov Violeta, și-au declarat retragerea din majoritatea parlamentară, din fracțiunea parlamentară a PDM și din Partidul Democrat din Moldova, răspunzând apelului fostului coleg Andrian Candu.

„În urma discuțiilor care au avut loc la ultima ședință a fracțiunii PD am înțeles definitiv că nu mai suntem o echipă, capabilă să facem fata provocărilor de ultima oră, iar luptele interne duc la dezintegrarea acestei formațiuni politice!”, scrie Violeta Ivanov pe pagina sa de Facebook.

Detalii: Alți doi deputați spun „Adio” majorității parlamentare și PDM-ului

Deputatul PDM Oleg Sârbu și-a anunțat plecarea din majoritatea parlamentară și fracțiunea din care face parte, însă nu a spus dacă va da curs apelului liderului „Pro-Moldova”.

Detalii: Încă un democrat părăsește fracțiunea PDM și majoritatea parlamentară

Menționăm că, la moment în fracțiunea parlamentară a PDM au rămas 17 deputați. Împreună cu 37 deputați socialiști formează majortatea parlamentară din 54 deputați.