Vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Monica Babuc, afirmă că o ceremonie de primire a convoiului românesc cu ajutoare în Piața Marii Adunări Naționale „este absolut necesară și firească”.

Deputata a declarat pentru DESCHIDE.MD că în aceste zile nu se află la locul de muncă din motive personale, așa că nu cunoaște de ce anume o atare ceremonie nu se va desfășura. Totuși, aceasta a subliniat că regretă „foarte mult” acest fapt.

„Organizarea unei ceremonii în PMAN cu participarea înalților oficiali moldoveni care urma să aibă loc mi se pare absolut firească și necesară, pentru că ar fi demonstrat un gest de răspuns însemnând recunoștință și apreciere manifestată la cel mai înalt nivel. De ce nu s-a întâmplat astfel nu cunosc, dar regret foarte mult! Doar timpul nefavorabil ar putea fi o scuză”, a declarat Monica Babuc.

Vice-speakerul Legislativului a menționat că îi este „recunoscătoare din toată inima poporului român și autorităților române pentru gestul de adevărata frățietate adresată Republicii Moldova și cetățenilor ei”.

„În vremuri de grea cumpănă - pandemia COVID-19, confruntându-se ea însăși cu urmările ravagiilor coronavirusului (am fost extrem de sensibilizați de cazul Suceava, de exemplu), România a demonstrat pentru a câta oară că la frați nu se pun hotare, iar dacă ele sunt, atunci pot fi trecute cu ușurință atunci când oferi ajutor, sprijin, respect și dragoste frățească! Mulțumiri și plecăciuni, România!”, a mai adăugat Monica Babuc. 

Amintim că autoritățile române au solicitat Chișinăului să permită prezentarea sprijinului umanitar anti-COVID-19 în PMAN, însă Guvernul Chicu a declarat că acest ajutor va fi primit în aceleași condiții ca și toate celelalte, iar prezentarea în Piața Marii Adunări Naționale nu este posibilă din cauza „stării de urgență”.

sssssssssssssssssssGuvernul României a alocat aproximativ 3,5 milioane de euro destinate procurării de echipamente medicale și medicamente, care urmează să fie transportate cu 20 de autocamioane la Chișinău. Acestea au pornit deja de la București și vor ajunge în capitală mâine.

Precizăm că, joia trecută, o echipă de 42 de medici și asistenți medicali din România au venit în R.Moldova pentru a lucra, timp de 15 zile, alături de personalul medical din Chișinău, Bălți și Cahul.

VEZI ȘI: Vicepreședintele Parlamentului, despre interzicerea convoiului românesc cu ajutoare în PMAN: Dodon este infectat cu românofobie