Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu consideră că peședintele Federației Ruse, Vladimir Putin s-a inspirat de la îliberal atunci când i-a dăruit lui Igor Dodon, harta Moldovei.

În cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi unde Partidul Liberal și-a prezentat rezultatele după un an de când sunt la Guvernare în cadrul coaliției Majoritare, Mihai Ghimpu a declarat că Vladimir Putin s-a inspirat de la liberal. 

Întrebat de presă cum comentează gestul lui Vladimir Putin atunci când i-a dăruit harta Moldovei Mari președintelui Igor Dodon, președintele PL a răspuns: „Nu m-am gândit niciodată că Putin o să mă copie pe mine, doar eu i-am dăruit premierului Cioloș harta României Mari. Zilele trecute doamna Alina Zotea i-a dăruit, președintelui Klaus Iohannis la fel o hartă cu România Mare. Așa că ideea cu harta e a noastră. Dacă a copiat ideea mea trebuia să-i de-a lui Dodon nu harta Moldovei dar harta României Mari și era mai bine dacă făcea Putin așa. Avea să intre în istorie”. 

Amintim că pe 17 ianuarie, președintele Igor Dodon a demonstrat în fața presei harta Moldovei istorice și a declarat că jumătate din teritoriul actual al României este moldovenesc. Igor Dodon  nu s-a abținut atunci din a se lăuda cu harta Moldovei istorice întocmită în secolul XVIII de către cartograful italian Bartolomeo Borghi după războiul ruso-turc din 1790-1791 și dăruită președintelui moldovean de Vladimir Putin.