Legiuitorul PDM, Eugen Nichiforciuc, minte și încalcă legea pentru care a votat el însuși. Subiectul controversei este automobilul său de lux - Mercedes Gelandewagen - la volanul căruia Nichiforciuc fost surprins de nenumărate ori și pe care acesta nu l-a inclus în declarația sa de avere pe motiv că „tranzacția nu a fost finalizată”. Totuși, legea vine să-l contrazică.

În cadrul unui interviu recent, Nichiforciuc a declarat: „Tranzacția pe această mașină nu a fost finisată, de aceea nu se arată în declarația de avere din 2019. Dacă o voi procura, o voi include în declarația de avere din 2020 pe 2021”.

Parlamentarului se pare că i-a scăpat din memorie faptul că a votat, în 2016, pentru Legea privind declararea averii și a intereselor personale, nr.133 din 13.06.2016, potrivit căreia, „obiectul declarării pentru deputatul în Parlament reprezintă (...) litera b) bunurile mobile şi imobile, inclusiv cele nefinalizate, deţinute în proprietate cu drept de uzufruct, de uz, de abitaţie, de superficie de către subiectul declarării şi membrii familiei, concubinul/concubina acestuia, inclusiv în calitate de beneficiari efectivi, ori aflate în posesia acestora în baza unor contracte de mandat, de comision, de administrare fiduciară, unor contracte translative de posesie şi de folosinţă, trebuie declarate.

Întrebat despre isprăvile sale privind parcarea mașinii în locuri interzise, Nichiforciuc a ținut să „rectifice” jurnalistul, afirmând că el nu a parcat „ilegal”, ci „neregulamentar”. Cel mai probabil, acesta a trecut cu vederea, din nou, faptul că Regulamentul Circulației Rutiere a fost elaborat în baza unei legi aprobate de Parlament.

Amintim că Deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc a fost surprins, săptămâna trecută, sfidând prevederile RCR. Democratul și-a parcat luxosul Mercedes G-class, chiar pe trotuarul de pe strada Mihail Kogălniceanu, din sectorul Centru al capitalei. La fața locului a intervenit un echipaj de poliție.

Detalii: EXCLUSIV (VIDEO) // Deputatul PDM, Eugeniu Nichiforciuc, și-a parcat mașina de 170 000 de euro pe trotuar. Poliția a venit la fața locului

Anterior, în presă au apărut mai multe informații care relevă că numele vicepreședintelui PDM, Eugeniu Nichiforciuc, apare tot mai des în jurul carierei de piatră de la Micăuți. Mai exact, este vorba despre o serie de firme la care are conexiune atât deputatul, soția sa, cât și partenerii săi de afaceri.

Detalii:  Schema firmelor și interpușilor lui Nichiforciuc îngrijesc o preluată cariera de piatră a Micăuți

Detalii:  (DOC) Chicu și-a asumat răspunderea pentru măsurile antiCOVID-19 sau pentru afacerile deputatului PD, Nichiforciuc?

Detalii:  Chicu nu renunță. Pregătește reangajarea responsabilităților guvernului în fața Parlamentului

Detalii:  Vladimir Voronin: Nichiforciuc este un nenorocit. Datorită situațiilor noastre avem „corupție politică”