Președintele Igor Dodon ar fi primit bani de la Fundația Soros Moldova în timpul studiilor universitare. Potrivit Raportului de activitate al Fundației pentru anul 1996, Dodon ar fi beneficiat de bursă de merit de gradul II – 1200 de lei, în timp ce-și făcea studiile la Facultatea de Economie a Universității Agrare de Stat din Moldova.

După ce Soros Moldova l-a îndemnat pe deputatul socialist, Bogdan Țîrdea, să înceteze atacurile asupra Fundației amintindu-i că și el a fost învrednicit cu bursă de merit din partea organizației, am analizat rapoartele Soros Moldova și pentru alți ani. Astfel, în raportul pentru anul 1996 am găsit numele lui Igor Dodon în lista de beneficiari ai burselor de merit. Sursele DESCHIDE.MD afirmă că persoana Igor Dodon, care apare în acest raport este actualul președinte. 

Potrivit datelor din CV-ul lui Igor Dodon, acesta a absolvit în anul 1997 Universitatea Agrară de Stat, Facultatea Economie. 

Amintim că deputatul socialist Bogdan Țîrdea a declarat săptămâna trecută în plenul Legislativului că opoziția parlamentară din R. Moldova, PAS și PPDA, este finanțată de către Fundația miliardarului George Soros, care conform lui Țîrdea impune R. Moldova valori străine și anti-creștine. Ulterior, Țîrdea a reiterat aceste acuzații pe diferite canale.