Cel puțin jumătate din dosarele înaintate spre promovarea în funcții de preşedinte şi vicepreședinte a instanțelor judecătorești nu au obținut încrederea şi susținerea din partea Preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Despre aceasta anunță consilierul său pe probleme juridice, Maxim Lebedinschi.

Reprezentantul Aparatului Președinției a scris pe pagina sa de Facebook că azi a avut loc o ședință de lucru privind examinarea dosarelor înaintate de către Consiliul Superior al Magistraturii pentru promovarea mai multor judecători în funcții de conducere.

În ultima perioadă în adresa Preşedintelui Republicii au fost înaintate mai multe demersuri din partea Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la promovarea în funcții de preşedinte şi vicepreședinte a instanțelor judecătorești create în baza reformei judecătorești. În urma şedinței de lucru (cel puțin jumătate din dosarele înaintate) nu au obținut încrederea şi susținerea din partea Preşedintelui Republicii. Detalii vor urma...”, a scris Lebedinschi.

Amintim că anterior șeful statului a declarat că va refuza semnarea decretelor de numire a mai multor categorii de demnitari, printre care miniștri și ambasadori dacă guvernarea nu va accepta mai multe propuneri și proiecte de legi înaintate de Președinție.