Fundaţia Soros-Moldova i-a amintit astăzi deputatului socialist, Bogdan Ţîrdea că şi el a primit bursă de merit din partea Fundației. Reacția organizației a venit după ce săptămâna trecută Țîrdea a declarat în plenul Parlamentului că deputații din opoziției sunt finanțați de Fundația Soros.

„Fudația Soros-Moldova din 1992 susține drepturile și libertățile omului în țara noastră, inclusiv dreptul la liberă exprimare și dreptul la o educație de calitate. Noi întotdeauna am susținut tinerii talentați, promițători, care împărtășesc valorile democratice. În cei 28 de ani de activitate, Fundația Soros-Moldova a acordat burse miilor de tineri care ulterior au devenit profesioniști remarcabili: antreprenori, economiști, jurnaliști, sociologi, inclusiv politicieni. Printre aceștia se numără și deputatul Bogdan Țîrdea care în anul 1998 a fost învrednicit cu o bursă de merit de gradul III, în sumă de 500 de lei. În același an, cu susținerea Fundației, Bogdan Țîrdea a participat și într-o vizită de studiu la Iași, în calitate de lector al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă””, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Fundației Soros Moldova.

Organizaţia menționează că „unii politicieni, în scopuri îndoielnice, periodic recurg la atacuri murdare la adresa lui George Soros sau a Fundaţiei Soros-Moldova”. 

„Aceste atacuri, în realitate, sunt o ofensă la adresa cetăţenilor care, cu susţinerea donatorilor, depun eforturi constante pentru dezvoltarea Republicii Moldova, prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor sociale şi a învăţământului, consolidarea comunităţilor, combaterea corupţiei sau încurajarea antreprenorialului”, a spus directorul executiv al Fundaţiei Soros-Moldova, Petru Culeac.

Țîrdea a declarat săptămâna trecută de mai multe ori, inclusiv de la tribuna Parlamentului, că opoziția din R.Moldova este finanțată de Fundația miliardarului George Soros.