Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, susține că, în 2016, când a renunțat să candideze la alegerile prezidențiale, în favoarea Maiei Sandu, toată lumea din satul său plângea.

Declarația a fost făcută de acesta în moment ce și-a adus aminte de dosarele intentate pe timpul când acesta a fost ministru de Interne. Mai exact, acesta și-a adus aminte despre ziua de 15 octombrie, ziua când, în 2019, a fost intentat un dosar penal pe numele lui Plahotniuc pentru spălare de bani, iar pe aceeași dată în 2016, acesta a renunțat să candideze la prezidențiale.

Liderul Platformei DA susține că a fost o zi importantă în viața sa și a Maiei Sandu și ține minte foarte bine această zi.

„Era ziua mamei mele și am mers în sat unde lumea plângea. Și am fost nevoit să fac 3 cercuri ca să-i conving și în final oamenii chiar plângeau când m-am retras”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul N4. 

Menționăm că, Andrei Năstase a dat de înțeles, de mai multe ori, că nu se va mai retrage în favoarea Maiei Sandu, în cazul când aceasta va candida la prezidențiale, lansând apeluri către forțele pro-europene, în special către Partidul Acțiune și Solidaritate, de a desemna un candidat comun, apolitic, la alegerile prezidențiale, pentru a mări șansele forțelor de dreapta de a câștiga scrutinul și respectiv, fotoliul de șef al statului.

Cu toate acestea, Andrei Năstase, pe data de 1 martie a fost desemnat candidat la funcția de președinte al R. Moldova din partea Platformei DA.