În perioada 6-7 februarie președintele Igor Dodon merge la Bruxelles într-o vizită oficială unde se va întâlni cu conducerea Comisiei Europene, ai Consiliului European dar și oficiali de rang înalt din Uniunea Europeană.

Anunțul a fost făcut după întrevederea șefului statului cu Excelența Sa, Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola. Totodată, Dodon i-a solicitat oficialului european să fie organizată și o întrevedere și cu conducerea NATO.

„Vom discuta despre relatiile bilaterale, implementarea Acordului de Asociere cu UE, dar și despre deficiențele și lacunele care sunt evidente după 2 ani de implementare”, menționează Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

Președintele i-a transmis ambasadorului european proiectul Memorandumului privind cooperarea dintre Comisia Economică Euroasiatică și Republica Moldova.

„Acord care intenționez să fie semnat cu Uniunea Euroasiatică și care nu contravine Acordului de Asociere cu UE. Moldova trebuie să mențină relații bune cu UE, să stabilească un parteneriat strategic cu Federația Rusă, să colaboreze și cu Estul și cu Vestul în interesele cetățenilor RM”, conchide Dodon. 

Deschide.MD amintește că președintele moldovean, Igor Dodon, a declarat la întâlnirea cu președintele rus Vladimir Putin că PSRM va câștiga alegerile parlamentare din 2018 și intenționează să anuleze Acordul de Asociere cu UE semnat de Republica Moldova în anul 2014.

Igor Dodon a mai declarat că intenționează să semneze un memorandum de colaborare cu Uniunea Eurasitică care nu va fi în contradicție cu alte acorduri semnate de Republica Moldova. Președintele moldovean l-a rugat pe Putin să primească Republica Moldova în calitate de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice.