Un om de afaceri din Bălți îl acuză pe deputatul Partidului Democart (PDM) Vladimir Vitiuc, că iar fi dator cu aproape un milion de euro. Businessmanul a anunțat despre aceasta pe pagina sa de Facebook.

Vladimir Vitiuc îmi datorează aproape 1 milioane de euro. Cine poate să-mi dea un sfat, cum aș putea să-mi recuperez banii. O parte din acești bani sunt gata să-I donez orașului Bălți. Nu glumesc sunt gat să mă impart”, a precizat Dumitru Rusnac, citat de NordNews.

De asemenea, omul de afaceri susține că, pe numele deputatului PDM, Vladimir Vitiuc, procuratura din Chișinău ar fi intentat trei dosare penale: șantaj, răpirea unei persoane și organizarea unei grupări criminale: „Am fost la procuratură și am încercat să depun mărturii pentru a deschide un dosar penal pentru excrocherie, dar mi-au spus că există deja 3 dosare penale pe numele lui Vitiuc pentru șantaj, răpirea unei persoane și organizarea unei grupări criminale. Aceste dosare au legătură EximBank. Din păcate, deja, de un an ele se prăfuiesc pe raft”.

Conform datelor prezentate în dosar, deputatul Vladimir Vitiuc, împreună cu fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, ar fi stat în spatele cumpărării fictive atât a bancii EximBank, cât și a datoriilor clienților față de instituția financiară. Scopul tranzacției ar fi fost obținerea prin mod fraudulos a datoriilor prin implicare companiilor de colectare.

Contactat de reporterul Deschide.MD, parlamentarul Vladimir Vitiuc a negat cele incriminate.

„Nici nu le pot numi învinuiri. Sunt niște povești pe care cineva încearcă să le folosească pentru a mă discredita”, a declarat deputatul.