Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va ieși azi în fața presei la un dialog în format larg. Evenimentul va începe la 19.35 și va fi transmis în direct la televiziunea publică Moldova1.

Discuția va fi moderată de către purtătorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban.

Astfel, șeful statului va veni cu o scurtă introducere de 5-10 minute, după care vor urma întrebările atât de la jurnaliști aflați în sală, cât și de la cetățenii țării - prin internet (2 din sală, una de pe internet, prin rotație).

Igor Dodon, se pare că, a decis să folosească practica președintelui rus, Vladimir Putin, care pe parcursul mai multor ani organizează conferințe de presă cu participarea jurnaliștilor și societății civile, unde răspunde la întrebările cetățenilor.

Potrivit serviciului de presă al Președinției, necesitatea organizării unui astfel de dialog a apărut după ce pe parcursul ultimilor zile șeful statului a primit sute de apeluri din partea jurnaliștilor cu solicitarea de a comenta unele evenimente, acțiuni, declarații, poziții.

Amintim că în cadrul vizitei sale la Moscova de săptămâna trecută Igor Dodon a făcut mai multe declarații contradictorii. Printre acestea se numără anunțul precum că datoria pentru gazul folosit de regiunea transnistreană aparține Republicii Moldova, necesitatea anulării Acordului de Asociere RM-UE, dar și semnarea unui memorandum de colaborare cu Uniunea Eurasitică.