Au promis, dar așa și nu au mai ajuns să renunțe la salariile majorate. Deși s-au bătut cu pumnul în piept că vor include un amendament care să anuleze creșterile salariale ale deputaților, socialiștii nu se grăbesc prea mult să recurgă la această soluție.

În urma adoptării legii Bugetului de stat pentru anul 2020, din 1 ianuarie au fost majorate salariile mai multor bugetari, inclusiv a deputaților. Astfel, aleșii poporului s-au trezit cu un salariu majorat cu peste 4 mii lei.

Ulterior, parlamentarii socialiști au promis să anuleze prevederile respective. Acest lucru ar fi posibil în cadrul rectificării Bugetului de stat.

Detalii: PSRM promite că va tăia din salariile deputaților, dar uită să spună că legea nu le permite

La începutul lunii aprilie, Guvernul a adoptat o decizie prin care și-a angajat răspunderea pentru redirecționarea din Bugetul de stat a 816 milioane de lei pentru a diminua efectele crizei provocate de COVID-19. În acest proiect, însă, nu a fost inclusă și revenirea la salariile de până la 1 ianuarie pentru deputați.

Detalii: Guvernul a votat angajarea răspunderii pentru redirecționarea a 816 mln.lei. Deputații au 3 zile pentru a cere demisia Executivului

Anterior, Igor Dodon și Ion Chicu au declarat că rectificările bugetare nu ar trebui să se producă prea des.

Precizăm că joi, 9 aprilie, Curtea Constituțională a suspendat prevederile legii privind redirecționarea a celor 816 mln. lei după ce mai mulți deputați din opoziție au depus sesizări în legătura cu depistarea mai multor scheme frauduloase în document.

Detalii: Curtea Constituțională suspendă legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea