Președintele Igor Dodon a propus crearea unei comisii de expertiză istorică care va propune și dezbate diferite proiecte și programe în domeniu. Decizia a fost luată astăzi în cadrul unei ședințe la Președinție cu istoricii și experți din mediul academic.

Președintele a reiterat necesitatea studierii istoriei Moldovei în curriculumul școlar. El susține că comisia sus-menționată se va întruni lunar și își va desfășura activitatea în cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova

Totodată, în cadrul ședinței de azi au fost puse în discuție mai multe subiecte „legate de importanța evenimentelor din trecutul Moldovei, dar și acțiunilor care se impun în vederea consolidării statalității și identității moldovenești”.

Amintim că Igor Dodon de mai multe ori s-a pronunțat ca un adept al moldovenismului. Atât el, cât și deputații socialiști de mai multe ori au criticat faptul că în cadrul instituțiilor preuniversitare se studiază „Istoria Românilor”, dar nu „Istoria Moldovei”.