Ilan Șor declară că deține informații sigure potrivit cărora Igor Dodon ar vrea să „pună punct” în dosar în care este vizat fostul primar de Orhei în perioada stării de urgență, dar dă asigurări că planurile șefului statului vor eșuat, iar cetățenii „vor trece la acțiuni de nesupunere civică”.

Ilan Șor face trimitere la decizia de luni, 6 aprilie, a Curții Supreme de Justiție prin care a fost respins demersul avocaților săi de a transfera dosarul în oricare altă instanță de apel decât cea de la Cahul.

Demersul era absolut justificat după ce Curtea de Apel Cahul a comis mai multe ilegalități, iar recent a fost înregistrată o discuție dintre „sluga lui Dodon”, Maxim Lebedinschi cu președintele instanței de la Cahul”, a spus Șor într-un video pe Facebook.

În aceste condiții, Șor a avertizat că oamenii, „sătui de atâtea fărădelegi, vor trece la acțiuni de nesupunere civică”.

Vreau să înțelegeți că anume voi provocați începutul unor acțiuni de nesupunere civică. Veți vedea că se va sfârși rău pentru voi. Nu se mai poate așa. Depășiți toate limitele. Dar Dumnezeu și cetățenii țării noastre le văd pe toate”, a menționat Ilan Șor.

Liderul PȘ a declarat că deține informații din surse sigure că Dodon a supus riscului 170 de mii de cetățeni, pe care i-a scos luni la lucru, doar pentru a obține cât mai curând condamnarea sa.

Inițial am crezut că Dodon și-a ieșit minți cu totul prin faptul că trimite în concediu 170 de mii de oameni, apoi îi scoate la lucru, după care îi trimite din nou în concediu. Așa se comportă doar nebunii. Dar pe lângă nebunie mai exista și un interes. El a planificat să facă această săptămână lucrătoare ca să obțină cât mai repede verdictul. Luni a fost decizia CSJ, iar marți urma o nouă ședință. Dar văzând reacția societăți, a fost nevoit să-și anuleze decizia”, a explicat el.

Ilan Șor a explicat că Dodon încearcă pe orice cale să obțină verdictul în dosarul său în perioada stării de urgență, adică până la 15 mai.

Amintim că săptămâna trecută Ilan Șor a anunțat că Igor Dodon ar fi făcut „presiuni enorme” asupra Curții de Apel Cahul și a judecătorilor din această instanță ca să emită o sentință în dosarul liderului PȘ. Ex-primarul de Orhei a prezentat și o dovadă video în care este surprins „consilierul neoficial al lui Dodon”, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, cu președintele Curții de Apel Cahul.

Contactat de reporterii Deschide.MD, Maxim Lebedinschi a negat cele incriminate, precizând că „soarta domnului Șor, dar și altor politicieni” nu-l interesează.

Detalii: VIDEO // Lebedinschi, la taifas cu președintele Curții de Apel Cahul. Șor: Dodon se implică în dosarul meu