Un angajat al Parlamentului R. Moldova este infectat cu COVID-19. Potrivit surselor Deschide.md și ceilalți membri ai familiei sale sunt infectați, la moment fiind cu toții internați în spital. Sursele noastre mai susțin că este vorba de un angajat al secretariatului Comisiei politică Externă. Acesta a fost prezent ultima dată la Parlament pe data de 25 martie.

Despre faptul că există o persoană infectată cu coronavirus în Parlament a vorbit deputata fracțiunii Platforma DA, Arina Spătaru în această seară, în cadrul unei emisiuni la postul TV8. Deputații au primit informația despre persoana infectată printr-un mesaj al Secretariatului Parlamentului. 

„Sptămâna trecută când doamna președinte a Parlamentului ne-a invitat pe noi toți la ședința plenară, se pare că lucrurile nu erau prea bune. De ce? Pentru că astăzi am aflat printr-un mesaj sec al secretarului de Parlament, domnul Albu, că noi avem cel puțin o persoană în Parlament care este testată pozitiv cu COVID-19”, a spus Arina Spătaru. 

În același timp, aceasta l-a întrebat pe deputatul democrat Ion Leucă, prezent în aceiași emisiune, dacă acesta a fost motivul pentru care PD și PSRM nu au fost prezenți la ședința plenară de săptămâna trecută, subliniind că aceștia ar fi știut despre persoanele bolnave din Parlament. 

Spătaru a mai spus că democrata Ruxanda Glavan a recunoscut că nu a vrut să-și expună colegii, viața ei, familia ei.