PLDM aduce un omagiu tuturor tinerilor care s-au ridicat „în apărarea drepturilor și libertăților fundamentale, independenței, cuceririlor naționale și valorilor democratice” la data de 7 aprilie 2009. Reprezentanții formațiunii susțin că revolta tinerilor este un avertisment și pentru actualul „regim-marionetă”. Liberal-democrații îndeamnă autoritățile să nu treacă de linia roșie, în caz contrar vor fi „taxați pe măsură”.

Acum 11 ani, Republica Moldova se scutura de un regim comunist totalitar. La 7 aprilie 2009, zeci de mii de tineri s-au ridicat pentru a contesta fraudarea alegerilor, pentru a-și cere țara înapoi. Dar, elemente infiltrate de regim au deturnat protestul lor pașnic și a dat undă verde aparatului represiv al statului la arestări și tortură. Sute de tineri au trecut prin “coridorul morții” în comisariatele de poliție, fiind judecați în stil NKVD-ist, torturați, maltratați și umiliți”, se menționează în comunicatul de presă al PLDM.

Potrivit reprezentanților formațiunii, protestele din 7 aprilie 2009 „au marcat un moment de cotitură în istoria Republicii Moldova”.

Revolta tinerilor nu a fost în zadar. Regimul comunist s-a prăbușit. Condițiile pentru o democrație autentică au fost create. Presa a redevenit liberă. Mai multe domenii ale economiei au fost demonopolizate. Circulația liberă a cetățenilor moldoveni în spațiul european a devenit realitate. Calea spre integrarea europeană a fost deschisă. La 7 Aprilie 2009, tinerii au acordat Republicii Moldova încă o șansă de a merge pe calea cea dreaptă. Revolta tinerilor din 7 aprilie 2009 este și un avertisment pentru actualul regim-marionetă: nu treceți de linia roșie, pentru că veți fi taxați pe măsură!”, precizează PLDM.

Amintim că acum 11 ani, în seara de 6 aprilie, mii de tineri s-au adunat în centrul Chişinăului, nemulţumiţi de rezultatele alegerilor parlamentare din 5 aprilie. Ei s-au mobilizat prin intermediul reţelelor de socializare. Protestul a fost numit "Revoluţia Twitter" şi a fost scânteia lui 7 aprilie.

Detalii: VIDEO // 11 ani de la „Revoluția Twitter” - scânteia lui 7 aprilie 2009