Partidul Socialiștilor nu-și dorește revenirea la alegerea președintelui R.Moldova în Parlament, propunerea vociferată zilele trecute de către președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

PSRM rămâne ferm pe poziția sa exprimată și promovată anterior. Președintele Republicii Moldova trebuie să fie ales direct de către tot poporul”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Amintim că Dumitru Diacov a menționat zilele trecute că, în situație de criză, nu trebuie să se discute despre amânarea prezidențialelor, ci mai degrabă despre revenirea la alegerea președintelui în Parlament. Drept reacție, președintele PDM, Pavel Filip a declarat că cele anunțate de Diacov reprezintă „o opinie personală a unui coleg”: „Nu consider că este oportună aceasta idee nici măcar la nivel de discuție, mai ales acum”.

Detalii: Diacov propune revenirea la alegerea președintelui în Parlament. Filip nu e de acord: E o opinie personală

De precizat că în martie 2016 Curtea Constituțională a declarat drept neconstituționale prevederile Constituției ce se refereau la modalitatea de alegere a șefului statului. Astfel, cetățenii R.Moldova au obținut dreptul de a-și alege direct președintele.

Menționăm că până la acea etapă, președintele a fost ales cu votul a cel puțin 61 de deputați. Coaliția PSRM-PDM are la moment doar 59 de parlamentari.

Alegerile prezidențiale ar urma să aibă loc în toamna acestui an.