Platforma DA va contesta decizia Guvernului privind angajarea de răspundere, pentru mai multe proiecte de lege. Deputaţii vor cere abrogarea modificărilor în activitatea magazinelor duty-free, la extragerea zăcămintelor şi la Legea antifumat. Potrivit lor,anumite norme din această angajare nu au nici o tangenţă cu măsurile de sprijin pentru cetăţeni, din acest motiv partidul va contesta decizia la Curtea Constituţională. Declaraţia a fost făcută de deputaţii Alexandru Slusari şi Dinu Plângău, în cadrul unui briefing.

„Anumite norme din această angajare nu au nici o tangenţă cu măsurile de sprijin pentru cetăţeni şi agenţi economici. Platforma DA a decis că câteva componente din acest proiect de lege care de mâine probabil va deveni lege, urmează să fie contestată la Curtea Constituţională. Noi vom contesta mai multe lucruri care s-au întâmplat fără nici o argumentare, care prezintă un risc sporit pentru că alături de combaterea coronavirusului, sunt implimentate alte „corona-scheme”, a declarat deputatul Alexandru Slusari.

„Noi solicităm nu doar declararea neconstituţională a acestora, dar şi suspendarea pe durata examinării cauzei. Am decis astăzi să anunţăm că depunem solicitarea, deoarece se încheie termenul de trei zile de la posibilitatea deputaţilor de a înainta moţiunea de cenzură”, a declarat deputatul Dinu Plângău.

Amintim că cabinetul de miniştri a aprobat un proiect de lege prin care şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului, asupra proiectului de lege privind instituirea unor măsuri de susţinere a cetăţenilor şi a activităţii de întreprinzător în perioada stării de urgenţă şi modificarea unor acte normative.

Moldova 1