Președintele grupului parlamentar „PRO MOLDOVA”, Andrian Candu, critică acțiunile autorităților care abia azi au anunțat că următoarele două săptămâni ar putea fi declarate libere pentru bugetari. Potrivit lui, astfel de decizie urma să fie luată acum câteva zile, nu și atunci când bugetarii au revenit la muncă.

„Cum se explică faptul că în condiția creșterii numărului de persoane infectate și decese, autoritățile decid ca bugetarii să iasă azi la lucru? Cât de «deștept» trebuie să fii ca să nu înțelegi riscurile?”, a menționat el în cadrul unei intervenții live pe rețele sociale.

Potrivit parlamentarului, revenirea bugetarilor la muncă este o mare greșeală.

Amintim că ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat azi că se propune ca următoarele două săptămâni să fie declarate libere. Ulterior, în funcție de evoluția situației, se va decide dacă la cele două săptămâni se va mai adăuga sau nu încă o săptămână.

De precizat că angajații din sistemul bugetar au avut liber în perioada 30 martie-3 aprilie, iar astăzi au revenit la muncă.

Până în prezent au fost raportate 864 de cazuri confirmate cu COVID-19 și 17 decese asociate noului tip de coronavirus.