Spitalele au devenit „o sursă de infecție” pentru medici și pentru bolnavi, iar actuala guvernare este preocupată de alegerile prezidențiale, remarcă lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, cu referire la faptul că cifra angajaților din sistemul medical, infectați cu COVID-19, a ajuns la 215 sau circa o treime din toate cazurile confirmate, relatează Ziarul Național.

În același timp, președintele Igor Dodon a anunțat că alegerile prezidențiale din toamnă ar putea fi amânate din cauza pandemiei de COVID-19, iar democratul Dumitru Diacov, care face parte din coaliția de guvernare, vrea să se revină la alegerea șefului statului în Parlament.

„Nu puneți în pericol viețile oamenilor din cauza intereselor voastre meschine! Cu certitudine, alegerile prin care urmează să schimbăm președintele actual sunt importante. Însă alegerile pe care le facem acum, zi de zi, pentru medici, pentru oamenii bolnavi, pentru oamenii în vârstă, pentru cetățenii vulnerabili sunt vitale și vor afecta țara noastră pentru zeci de ani înainte. Și nu vor afecta doar economia țării, prioritățile, deciziile politice, ci însăși viața oamenilor”, comentează Maia Sandu pe Facebook.

În opinia Maiei Sandu, acum este important să se facă „alegeri corecte, de care depinde viața oamenilor din R. Moldova”.

„Unora le pasă doar de putere, ei vor să o dețină din interes, din orgoliu, din lașitate. Însă acum ei trebuie să vadă și să audă cetățenii, să învețe din bunătatea și solidaritatea oamenilor de rând din Moldova. Să învețe din sacrificiul medicilor. Să observe cât de mult se ajută în această perioadă oameni care nu se cunosc între ei, oameni de diferite naționalități, care vorbesc diferite limbi, cu credințe și ideologii diferite. Să înțeleagă că dușmanul acum este unul comun pentru toți - Covid-19. Cu el trebuie să luptăm. Acum e urgent să facem alegerile corecte, alegeri de care depinde viața oamenilor din Republica Moldova. Acestea sunt adevăratele alegeri”, a încheiat lidera PAS.