Președintele Igor Dodon nu exclude că alegerile prezidențiale din toamnă ar putea fi amânate din cauza coronavirusului de tip nou. Șeful statului a făcut referire la experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care iau în calcul faptul că un nou val al pandemiei s-ar putea repeta în toamnă, scrie Ziarul Național. 

„Noi nu ne gândim acum la alegerile prezidențiale. Se gândesc oponenții noștri, care deja se văd în campania electorală. Noi avem alte priorități. Dar alegerile, fie ele prezidențiale sau parlamentare, pot fi anulate doar în cazul în care este instituită starea de urgență”, a declarat Dodon astăzi, în cadrul unei emisiuni online.

Șeful statului spune că își dorește ca starea de urgență să se încheie pe 15 mai, dar totul depinde de evoluția pandemiei de COVID – 19 în R. Moldova.

„Starea de urgență se finalizează pe 15 mai. Sperăm ca starea de urgență să nu fie prelungită. Poate să se termine mai repede, dar eu nu cred asta. Cel mai probabil va dura până la 15 mai. Va fi prelungită sau nu? Urmează să vedem cum vor evolua lucrurile. Unii din domeniul sănătății, experții OMS spun că în mai – iunie se va înregistra o scădere a intensității, dar poate fi un nou val în toamnă. Dacă la toamnă vom avea o situație ca acum și se va ajunge la instituirea stării de urgență, atunci este evident că alegerile vor fi amânate. Dar sper să nu se ajungă la aceasta”, a conchis Dodon.