Măsura prin care guvernul obliga cetățenii care vor să revină acasă să-și cumpere polițe de asigurare medicală înainte de îmbarcarea în avion ar putea fi modificată. Cel puțin asta afirmă președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, care face parte din actuala alianță de guvernare.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, democratul scrie că a discutat acest subiect cu premierul Ion Chicu, iar o decizie în acest sens ar putea fi aprobată în curând de Comisia pentru Situații Excepționale.

Totuși, cetățenii R.Moldova care vor reveni cu avioanele charter vor fi obligați să plătească asigurarea în termen de 3 zile.

„Cetățenii noștri care ajung acasă cu avionul trebuie să aibă aceleași drepturi ca cei care intră în țară cu mașina. Am discutat astăzi acest subiect cu premierul Ion Chicu și am văzut deschidere de a rezolva aceste diferențe. Am convenit că se va permite cetățenilor din diasporă care nu au poliță să vină acasă cu cursele charter organizate de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, cu condiția ca în termen de 3 zile să achite polița, așa cum fac cei care vin în țară cu mașina, modificarea urmând să fie aprobată de Comisia Situații Excepționale”, a scris Filip.