Deputații PSRM anunță că nu s-au prezentat astăzi la ședința plenară pentru a nu „furniza show-uri politice” în spațiul public. Potrivit socialistului Vlad Bătrîncea, opoziția nu ar trebui să critice Guvernul pentru că anterior a votat acordarea împuternicirilor suplimentare în situația de urgență.

Astăzi, prin lipsa majorității parlamentare, prin lipsa deputaților în Parlament s-a demonstrat voința politică a deputaților și anume – legile au intrat în vigoare”, a declarat el.

Potrivit lui, PSRM susține „activitatea, acțiunile și demersul” Guvernului condus de domnul Chicu.

Considerăm că Guvernul R.Moldova în situația crizei provocate de COVID-19, în situația când R.Moldova trece printr-o perioadă complicată, considerăm că Guvernul face față...Noi nu considerăm că Parlamentul trebuie să furnizeze astăzi show-uri politice. Înțelegem bine emoțiile și frustrările colegilor din opoziție”, a mai spus acesta.

Amintim că speakerul Zinaida Greceanîi a anunțat astăzi la începutul ședinței că nu există cvorum și că ședința de astăzi a Legislativului, în care premierul Chicu urma să prezinte deputaților proiectul de lege asupra căruia și-a asumat răspunderea, nu poate avea loc.

Deputații din opoziție au criticat acest lucru menționând că este o bătaie de joc la adresa Parlamentului dar și a cetățenilor: „Alianța Covid nu a avut bunul simț de a prezenta măcar modificările la buget în Parlament”.

Detalii: Chicu a venit degeaba în Parlament. Deputații PSRM nu s-au prezentat la ședință