Deputații PSRM și PDM prin absența lor de la ședința Parlamentului de astăzi în cadrul căreia urma să fie prezentată angajarea de răspundere a Guvernului privind modificarea Bugetului de stat au demonstrat lașitate și cinsim, consideră vicepreședintelui Parlamentului, Mihai Popșoi. Acesta a mai declarat că PAS nu va înainta moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, pentru că guvernarea îi va acuza de provocarea unei instabilități în timpul pandemiei.

Deputatul PAS, susține că asumarea de răspundere a guvernului pentru rectificarea Bugetului de stat, care prevede redirecționarea a 816 mln. lei în vederea susținerii activității de întreprinzător, a cetățenilor în perioada stării de urgență, precum și modificarea unor acte legislative, nu este altceva decât satisfacerea unor interese de grup ale PSRM și PDM. 

„Coaliția lui Dodon a întrecut orice limită. A convocat ședința Parlamentului, la care tot deputații lui nu s-au prezentat. Au încălcat grav Consituția, pentru a ascunde multiplele interese personale li de grup sub paravanul acestei asumări de răspundere, inclusiv în domeniul tutunului, mineritului etc. Absența lor este o demonstrație de lașitate și cinism, o sfidare a parlamentarisumului și un afront adus cetățenilor, care sunt furați și mințiți sub paravanul epidemiei. Dodon și ocoliții spu au demonstrat că nu au limite și nu au nimic sfânt, doar interese obscure”, a declarat Popșoi pentru DESCHIDE.MD

Amintim că speakerul Zinaida Greceanîi a anunțat la începutul ședinței că nu există cvorum și că ședința de astăzi a Legislativului, în care premierul Chicu urma să prezinte deputaților proiectul de lege asupra căruia și-a asumat răspunderea, nu poate avea loc.

Deputații din opoziție au criticat acest lucru menționând că este o bătaie de joc la adresa Parlamentului dar și a cetățenilor: „Alianța Covid nu a avut bunul simț de a prezenta măcar modificările la buget în Parlament”.

Detalii: Chicu a venit degeaba în Parlament. Deputații PSRM nu s-au prezentat la ședință