Deputații fracțiunilor PAS și PPDA consideră că acțiunile de astăzi ale guvernării „nu pot fi încadrate într-o minte sănătoasă”, iar asumarea răspunderii de către Executiv nu înseamnă altceva decât „o asumare a rușinii”. În cadrul unei conferințe de presă, parlamentarii Alexandru Slusari și Igor Grosu, au reclamat că alianța de guvernare nu au permis

Așa degradează democrația. Cu părere de rău așa degradează și țara. cu dublă părere de rău, acest lucru se întâmplă în plină criză pandemică. Ședința fără întrebări și declarații a fost închisă. Nu exista niciun pericol pentru ei. Le era frică de întrebări, avem o guvernare fricoasă. Ei au făcut o angajare de răspundere, dar în situația actuală a fost o angajare a rușinii. Acest Guvern și-a asumat rușinea pentru Dodon și gașca politică care ne conduce. Noi am convenit la fracțiune să nu-i criticăm în această perioadă, că facem armistițiu politic și îngropăm secuia războiului politic. Nici astăzi nu am avut de gând să facem acest lucru. Toată critica era strict pe măsurile economice. Dar nu există alte cuvinte pentru această constatare”, a spus deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari.

Mai mult, vicepreședintele Parlamentului a opinat că cetățenii îl vor sancționa politic pe Igor Dodon în perioada de după criza provocată de pandemia cu coronavirus.

Totodată, deputatul PAS, Igor Grosu a descris acțiunile guvernării drept „fățărnicie și iresponsabilitate”. Acesta a anunțat că ar fi întrebat deputații socialiști de ce au luat o asemenea decizie, iar răspunsul a fost că... „așa au decis” ei.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament eu o caracterizez ca fățărnicie și iresponsabilitate. Noi ne-am întrunit la ora 9 dimineața la ședința Biroului Politic cu un singur subiect – convocarea ședinței la care să vina premierul, să prezinte si să închidă ședința. Nimeni din ședința Biroului Politic nu a pus problema convocării. Am zis că venim, am vorbit cu toți colegii, toți cei de la PAS și Platforma DA și-au anunțat prezența din respect față de situația în care ne aflăm. Când țara arde, lor le arde de jocuri. I-am întrebat pe unii socialiști ce a fost asta. Răspunsul a fost: noi am decis că așa trebuie să facem, pentru că noi am vrut așa. Într-o minte sănătoasă, un astfel de „așa am decis noi” nu se încadrează”, conchide Grosu.

Amintim că premierul Ion Chicu urma să prezinte în plenul Parlamentului așa-zisul „pachet anticriză” pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. Totuși, ședința nu a avut loc, iar speakerul Legislativului, Zinaida Greceanîi, a motivat decizia prin lipsa de cvorum.

Opoziția a criticat decizia, calificând acțiunile guvernării drept „bătaie de joc”.