Deputații PSRM și PDM au refuzat să se prezinte la ședința plenară a Legislativului în cadrul căreia urma să fie prezentată angajarea de răspundere a Guvernului privind modificarea Bugetului de stat.

Reporterii Deschide.MD au contactat până la această oră circa 15 deputați PDM și PSRM care nu au răspuns la telefon. Doar doi socialiști au fost de acord să ne ofere un scurt comentariu. Vladimir Golovatiuc a declarat că se află pe foaie de boală, iar Adrian Lebedinschi ne-a propus să ne adresăm serviciului de presă al formațiunii.

Irina Astahova, ofițerul de presă al PSRM, ne-a propus să așteptăm briefingul de presă al deputaților socialiști și comunicatul de presă al formațiunii.

Totodată, mai mulți deputați democrați așa și nu au fost de găsit pentru a ne explica absența lor de la ședința de azi.

Amintim că speakerul Zinaida Greceanîi a anunțat la începutul ședinței că nu există cvorum și că ședința de astăzi a Legislativului, în care premierul Chicu urma să prezinte deputaților proiectul de lege asupra căruia și-a asumat răspunderea, nu poate avea loc.

Deputații din opoziție au criticat acest lucru menționând că este o bătaie de joc la adresa Parlamentului dar și a cetățenilor: „Alianța Covid nu a avut bunul simț de a prezenta măcar modificările la buget în Parlament”.

Detalii: Chicu a venit degeaba în Parlament. Deputații PSRM nu s-au prezentat la ședință