Unul dintre consilierii lui Igor Dodon a explicat de ce sunt nevoie de obstacole față de revenirea cetățenilor moldoveni acasă. Potrivit lui Ernest Vardanian, statul trebuie să pună obstacole în calea revenirii moldovenilor acasă pentru a nu permite infectarea populației cu COVID-19.

Consilierul lui Igor Dodon pe probleme de relații internaționale, Ernest Vardanean a scris pe o rețea de socializarea făcând referire la cetățenii moldoveni că aceștia „brusc au prins dorul patriei”, iar politicienii care cer ajutor pentru întoarcerea moldovenilor, își fac PR și că „urmăresc un scop cinic”.

„Unii dintre politicienii grijulii care își fac PR deschis pe tema întoarcerii cetățenilor, care brusc au prins dorul patriei, urmăresc un singur scop cinic. Ei special vor întoarcerea masivă a oamenilor din cele mai infectate state cu coronavirus (Itala, Spania, Franța) ocolind cursele charter organizate de cabinetul de miniștri pentru întoarcerea dozată a cetățenilor RM, pentru ca să mărească brusc numrul infectaților în stat și să sumbineze eforturile autorităților”, a scris Vardanean.

Potrivit acestuia, un grup de câteva mii de moldoveni vor ajunge la Iași, iar de acolo „politicienii grijulii” îi vor ajuta să ajungă pe teritoriul RM. Acesta ar fi un gest politic în accepțiunea lui Vardanean.