Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, consideră că asumarea răspunderii Guvernului în ceea ce privește adoptarea măsurilor menite „să sprijine economia” nu vor duce la nimic altceva decât să lovească, de fapt, în afacerile mici și mijlocii. O opinie în acest sens a fost publicată pe pagina de facebook a deputatului.

A stimulat șomajul. Multor întreprinderilor le va fi mai convenabil să suspende raporturile de muncă cu angajații sau să-i impună pe ei să scrie cereri de demisie, decât să identifice bani, în situația de lipsa sau insuficiența acută de mijloace financiare, pentru achitarea parțială a salariilor și impozitelor/contribuțiilor aferente acestora. Mai ales că Codul muncii nu este suficient adoptat la condițiile sistării activități din cauza interdicțiilor și restricțiilor epidemiologice”, a opinat Slusari.

Totodată, acesta susține că măsurile propuse și adoptate de Executiv vor lovi puternic în businessul mic și mijlociu, întrucât condiția achitării salariilor și impozitelor cu mare greu poate fi începlinită de unele companii mari.

Întreprinderile mici și mijlocii sunt pe prima linie, insolvenții, deoarece nu au rezerve necesare pentru asigurarea minimumul de cash-flow”, scrie parlamentarul. Mai mult, el califică acțiunile guvernării drept abuzive. 

A sfidat complet bun simț în raport cu Parlament. Dincolo de faptul că deputații au fost lipsiți de posibilitatea să discute măsurile social-economice ale Guvernului în legislativ, azi executivul din motive absolut necunoscute a mai aprobat și POLITICA FISCALĂ pentru anul 2021. Fără a oferi parlamentarilor dreptul măcar să le citească prevederile acestei politici. A demonstrat un cinism cras în acțiunile sale abuzive, știind foarte bine că în actuale condiții de criză de proporție, deputații, fiind mult mai responsabili decăt Dodon, nu vor merge la înaintarea moțiunii de cenzură. Am vrut să zic ceva de rușine, dar înțeleg că pentru șeful statului aceasta noțiunea demult este străină”, conchide Alexandru Slusari.

În concluzie, Slusari a opinat că Igor Dodon va fi sancționat politic atât de cetățeni, cât și de alți deputați, lucru ce s-ar putea întâmpla odată cu depășirea crizei provocate de COVID-19.