Compania „Air Moldova” a refuzat să mai semneze contract cu edilul de Bălți, Renato Usatîi, pentru a organiza curse charter pentru mii de moldoveni rămași blocați în Europa, din cauza restricțiilor cauzate de coronavirus. Asta deoarece, toate aeronavele companiei ar fi defecte. Despre aceasta a anunțat primarul de Bălți, Renato Usatîi într-un live pe facebook.

Am fost anunțat de compania „Air Moldova”, de la care am închiriat avionul care a dus cetățenii noștri din Paris, că au apărut probleme tehnice la acest avion și la celelalte care sunt. Mi-a spus că nu poate să semneze contractul pentru rutele Barcelona, Madrid, Frankfurd, Verona, Londra și Paris”, a menționat Renato Usatîi.

Edilul de Bălți spune că în spatele acestei decizii ar fi interese politice. Totodată, Renato Usatîi a venit cu un îndemn către diasporă.

Este un lucru foarte straniu, de ce, brusc ,s-au stricat toate avioanele. Vă propun un lucru, poate fiecare din cei blocați peste hotare, să ieșiți cu un mesaj video pe rețelele de socializare și întrebați pe șefii noștri. Căci ceea ce fac eu, trebuie să facă Guvernul. Spuneți-le să ia mâna de pe avioane, căci dacă într-adevăr, nu sunt probleme tehnice, înseamnă că cineva s-a implicat și este foarte urât”, a spus edilul de Bălți, citat de NordNews.

Acum două zile, primarul de Bălți, Renato Usatîi, a organizat prima cursă charter din Franța la Chișinău.

Detalii: Autoritatea Aeronautică Civilă atenționează: Pot exista escrocherii legate de efectuarea curselor charter

Detalii: O companie aeriană suspendă zborurile până pe 15 mai. Ce poți face dacă ai bilete procurate pentru această perioadă