Igor Dodon, Partidul Socialiștilor și Guvernul Chicu au luat măsurile anti-COVID-19, izolându-se în plan internațional, consideră fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru. Acesta amintește, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că anume Dodon și socialiștii în 2016 au încercat să împiedice expunerea tehnicii militare americane în PMAN, iar acum folosesc aceeași tehnică în contextul stării de urgență provocată de pandemia de coronavirus.

Șalaru afirmă că în R. Moldova, în lupta cu COVID-19, armata trebuie să îndeplinească o cu totul altă misiune, decât să păzească intersecțiile.

„O altă misiune la care poate fi folosită armata, cum este și cazul nostru, este aceea de a completa trupele MAI (poliție și carabinieri) în asigurarea ordini publice și a eficientizării masurilor de diminuare a răspândirii COVID 19. Trupele Ministerului Apărării pot contribui prin preluarea unor misiuni de pază și protecție a unor obiective, misiuni de patrulare în comun în zonele unde numărul de polițiști și carabinieri este mai redus numeric, misiuni de întărire a prezenței în punctele de frontieră”, scrie Șalaru.

Acesta declară că o altă misiune a Armatei ar putea fi desfășurată în zonele de carantină.

„O a treia misiune, și recomand guvernanților să o aplice, pe care Ministerul Apărării o poate îndeplini o reprezintă deplasarea unor bucătarii de campanie în zonele carantinate sau în satele unde există mulți bătrâni aflați în imposibilitatea de a se descurca singuri. Problema asigurării cu hrană a zonelor carantinate și a persoanelor singure sau aflate în imposibilitatea de a-și asigura hrana cotidiană va crește”, susține Șalaru.

Fostul ministru este convins că în R. Moldova, pandemia urmează să atingă vârful, iar „tot ce se observă la actuala guvernare este amatorism și mimetism prezentat ca acțiuni geniale într-o perpetuă campanie de PR pentru Igor Dodon”.

Amintim că Igor Dodon a decretat scoaterea Armatei Naționale pe străzi în susținerea Poliției, care are misiunea de a restricționa accesul oamenilor în parcuri, locuri de joacă și alte locații unde se înregistrează aglomerații.