Fracțiunea Platforma DA cere restabilirea controlului parlamentar asupra situației în R.Moldova. Potrivit deputaților PPDA, „autoizolarea Parlamentului nu este justificată în condițiile în care cetățenii Republicii Moldova apelează masiv și constant la deputații pe care i-au ales, cu multiple întrebări revoltatoare”.

Doi membrii Biroului Permanent de la fracțiunea Platforma DA Alexandru Slusari și Maria Ciobanu anunță despre inițierea procedurii de convocare a ședinței Biroului și organizarea ședinței plenare, la care să fie audiat domnul Prim-ministru în contextul stării de urgență și a crizei social-economice.
 
Deputații propun ca în cadrul ședinței să fie examinate următoarele subiecte:
 
1. Planul de salvare a economiei Moldovei în contextul unei crize pandemice nemaipomenite și conceptul replanificării a procesului bugetar.
2. Situația la capitolul aprovizionarea cu echipament de protecție și testele pentru COVID-19.
3. Delimitarea clară a competențelor Comisiei pentru Situații Excepționale de atribuțiile Guvernului, Parlamentului și administrației publice locale.
 
La fel, deputații propun reluarea activităților ordinare ale legislativului „măcar la nivelul comisiilor permanente”.
 
Țara are nevoie de un consens național în situația critică și rolul Parlamentului aici este unu foarte important”, susțin reprezentanții PPDA.
 
Parlamentarii susțin că pentru organizarea ședinței Biroului mai sunt necesare două semnături ale altor colegi.