Deputații din fracțiunea Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr vin cu un demers către Guvern prin care solicită mai multe măsuri pentru a asigura aprovizionarea populației cu echipamente de protecție mai multe și mai ieftine, așa ca: măști, mănuși, botoșei, halate etc. transmite IPN.

Președintele fracțiunii PPPDA, Alexandru Slusari, menționează că în acest sector activează peste 450 de companii. Până la declanșarea crizei, în ramura erau angajate în jur de 30 de mii de persoane.

Fracțiunea solicită ca pe perioada stării de urgență să fie extinse comenzile de stat pentru achiziții de echipament de protecție de la mai multe companii din domeniul textil, care în prezent se confruntă cu dificultăți enorme. Se propune și majorarea finanțării conform estimării necesarului de echipament efectuat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Deputații din PPPDA propun scutirea de TVA și alte taxe vamale la importul materiei prime pentru confecționarea echipamentului de protecție medicală. O altă măsură ține de simplificarea procedurilor de import de către agenții economici a materiei prime și auxiliarelor necesare pentru confecționarea echipamentului medical de protecție prin coridoarele vamale facilitare „coridorul verde”.

De asemenea, se propune scutirea de TVA cu drept de deducere la comercializarea pe interiorul țării a produselor sau mărfurilor echipamentului de protecție medicală.