„Maimuțăreala politică a lui Igor Dodon pe fundal de pandemie capătă amploare și devine tot mai greu de suportat”, anunță președintele Partidului Unității Naționale, deputatul Octavian Țîcu. Potrivit politicianului, totuși, un lucru pozitiv poate fi observat în spectacolul cu scoaterea blindatelor și armatei în stradă, și anume faptul că armata R.Moldova a devenit profund americanizată și dotată cu echipament NATO.

N-am văzut niciodată armata noastră în acțiune, habar n-aveam cum este echipată și ce tehnică are. Pentru ca Igor Nikolaevici să ne ofere șansa să vedem că prin dotarea armatei, suntem parte din sistemul militar NATO... Mulțumim Igor Nikolaevici, cu armatele NATO în stradă suntem în siguranță. Poate de la toamnă definitiv”, a scris politicianul pe pagina sa de Facebook.

Amintim că mai multe vehicule militare au fost scoase astăzi pe străzile Capitalei. Pe rețelele de socializare au fost publicate imagini video și poze cu vehicule de model Humvee care sunt amplasate în intersecții.

Detalii: FOTO, VIDEO // Armata a ieșit în stradă. Blindatele au împânzit intersecțiile Capitalei

De precizat că mai mulți foști miniștri ai Apărării, implicarea Armatei Naționale cu armele pentru a lupta cu răspândirea epidemiei de COVID-19 este o mare greșeală, iar șeful statului ar putea fi taxat dur pentru acest lucru.

Detalii: Ce spun ex-miniștrii Apărării, despre ordinul lui Dodon de a scoate Armata în stradă: Populism și prostie!