Partidul Liberal Reformator îl critică pe ex-ministru al Apărării, fostul său coleg din Partidului Liberal, Anatol Șalaru, pentru declarațiile făcute precum că necesitatea reformării PL a apărut abia în 2016, când Ghimpu a obţinut în alegerile prezidenţiale un rezultat situat sub marja de vot, pe când fondatorii PLR nu au avut acest motiv în 2013, scopul lor fiind să-l voteze pe Filat în fruntea unui nou guvern.

În calitatea lui de membru cu înalte funcţii în PL, Şalaru trebuie să ştie că necesitatea reformării PL a apărut chiar în 2010, când în alegerile parlamentare anticipate Mihai Ghimpu a tras partidul înapoi fiind în înalta funcţie de Preşedinte Interimar al Republicii Moldova, lucru care putea să i se întâmple numai lui. În criza politică din 2013 susnumitul a pierdut toate coordonatele şi milita vehement pentru ieşirea din Alianţă şi pentru alegeri anticipate, fiind de acord să vină comuniştii la putere pe încă 10-13 ani. Integrarea europeană dispăruse de pe agenda celor trei partide ale Alianţei, ele angajându-se într-o vendetă internă necruţătoare, spre bucuria comuniştilor şi a Kremlinului”, se arată în declarația PLR.

Liberal-reformatorii susțin că nu au trişat în faţa opiniei publice atunci când au cerut reformarea Partidului Liberal - „nu a fost posibil din cauza opunerii proprietarului ştampilei, susţinut de acoliţi”.

PLR regretă că dl Şalaru continuă să macine aceiaşi făină mucedă şi în condiţia în care a recunoscut că moara la care a trudit este cu desăvârşire stricată”, mai menționează liberal-reformatorii.

Anatol Șalaru a anunțat săptămâna trecută că nu mai vrea să fie membru PL deoarece Mihai Ghimpu ar fi a transformat partidul într-un SRL. În acest sens a fost creat un grup de inițiativa, care ar urma să pună bazele noii formațiuni. Șalaru a spus că săptămâna viitoare se va întâlni cu reprezentanții partidului Dreapta, dar și PLR. Deocamdată nu se cunoaște cum se va numi noul partid.