Șeful Delegației UE în R.Moldova, Peter Michalko, vine cu o reacție după ce în spațiul public a apărut informația privind expedierea, de către Maia Sandu, a unei „scrisori” reprezentanților Uniunii Europene prin care s-a solicitat instituirea a unui „embargou motivat politic” la exportul produselor agricole moldovenești. Potrivit lui Michalko, astfel de fake news-uri pun UE într-o lumină negativă în ochii cetățenilor moldoveni.

Chiar în aceste vremuri dificile, dezinformarea este inventată și răspândită. Unul dintre asemenea cazuri ține de presupusa scrisoare a fostului prim-ministru, Maia Sandu, către un membru al Comisiei Europene... Este o afirmație dezgustătoare, inventată și nefondată, iar autorii acesteia încearcă să discrediteze UE”, a scris Michalko.

Potrivit lui, Uniunea Europeană va continua să ofere sprijinul populației R.Moldova, iar relațiile vor rămâne bazate pe Acordul de asociere și de liber schimb.

De precizat că mai multe site-uri au publicat un document în care au anunțat despre faptul că Maia Sandu a cerut UE să introducă embargo pe produsele agricole din R.Moldova. Ulterior, „documentul” a fost publicat chiar de consilierul lui Dodon, Ernest Vardanean.