Deputatul fracțiunii PPDA, Iurie Reniță, publică mai multe probe privind implicarea deputatului socialist, Vladimir Odnostalco, în spălarea de bani din Federația Rusă prin filiera Bahamas, în campania prezidențială din 2016. Astfel, Odnostalco ar fi împrumutat de la SRL „Exclusiv Media”, condusă de un alt parlamentar PSRM, Corneliu Furculiță, suma de 500 mii lei, banii pe care nu le-a declarat.

După cum am promis în cadrul conferinței de presă de la Parlament, susținută de deputații Octavian Țâcu, Lilian Carp și subsemnatul, astăzi voi prezenta probele concludente despre cel de-al treilea deputat psrm-ist, implicat în spălarea de bani din Federația Rusă, prin filiera Bahamas, în campania prezidențială din 2016, beneficiar al căreia a fost liderul socialist Igor Dodon. Și de această dată vom face referire expresă și specială pentru Procuratura Generală (inclusiv pentru Procurorul General Alexandru Stoianoglo) la prevederea legală din art. 63 (7) din Codul de Procedura Penală, care stabilește foarte clar că "Interogarea în calitate de martor a persoanei faţă de care există anumite probe că a săvârșit o infracţiune se interzice". E tocmai cazul cu deputații psrm-iști Corneliu Furculiță, Vasile Bolea și cu Vladimir Odnostalco. Deși ultimul nu s-a manifestat public în maniera celorlalți doi, nu excludem că prezența lui Odnostalco pe lista de partid a PSRM la ultimele alegeri parlamentare din 24 februarie 2019 a fost o măsură compensatorie pentru implicarea acestuia în spălarea de bani prin filiera Bahamas”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Iurie Reniță a menționat că, potrivit contractului din 22 aprilie 2016, nr.22/22, Vladimir Odnostalco a împrumutat de la "Exclusiv Media" SRL suma de 500 000 de lei.

Verificând capitolul VII al Declarației de avere și interese pentru anul 2016 a deputatului Vladimir Odnostalco, constatăm că această suma NU este declarata deloc”, precizează el.

Amintim că zilele trecute deputatul Iurie Reniță a făcut publice documentele, care ar confirma implicarea deputaților socialiști în schema de spălare de bani din Bahamas, avându-l ca principal beneficiar pe Igor Dodon. Banii respectivi ar fi fost folosiți în campania prezidențială din 2016, atunci când Igor Dodon a câștigat scrutinul în fața Maiei Sandu.

Detalii: DOC // Iurie Reniță publică dovezile care confirmă implicarea deputaților socialiști în schema Bahamas

De precizat că anterior Vladimir Odnostalco a fost implicat într-un scandal, legat de o căsătorie fictivă cu colega sa de partid, deputata Marina Radvan. S-a întâmplat în 2011, iar căsnicia lor nu a durat mai mult de un an. În urma acestei căsătorii, cei doi au primit un teren de 8 ari în comuna Stăuceni. După divorț, actualii deputați au împărțit în jumătate terenul dat. Ulterior, Radvan a vândut terenul pentru o sumă de 104 000 lei.