Președintele Partidului Comuniștilor din Moldova, Vladimir Voronin, nu exclude că formațiunea ar putea avea propriul candidat pentru alegerile prezidentiale din toamnă. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele puterii”, de la Jurnal TV.

Solicitat să spună pe cine ar alege în caitate de președinte - Maia Sandu sau Igor Dodon - acesta a declarat că nu poate să răspundă la întrebare, întrucât nu-și dorește să le facă PR  înainte de vreme, pentru că nu este exclus că PCRM ar putea avea propriul candidat.

Mă puneți într-o situație dificilă. Dacă noi hotărâm să candidăm, de ce trebuie să le fac lor rating?”, a spus Voronin. 

Totodată, comentând faptul că Igor Dodon ar fi discipolul său, pentru că a fost membru în Partidul Comunist, fostul președinte al R.Moldova a spus: „I-am înmânat (n.r. carnet de partid), dracu să-l ia! Dacă s-a băgat ca șarpele! Dar nu la mine, la „svita” din jurul meu

De asemenea, liderul PCRM s-a arătat sceptic în ceea ce privește acordarea creditului din partea Federației Ruse. Totuși, dacă rușii vor oferi banii, gestul va însemna o imixtiune în alegerile prezidenţiale din R. Moldova, deoarece Dodon îi a folosi pentru a-și face capital politic, mai adaugă Voronin.

Ultima lui întrevedere cu Putin a avut loc pe 7 septembrie, au tecut 6 luni, De atunci, niciun fel de întâlniri. Se întamplă ceva serios în relațiile între al nostru președinte neconstituțional și cel din Federația Rusă. Nu cred că vor ajunge la discuții despre credit, mai ales în an electoral. Dacă și vor lua decizia să acorde credit, înseamnă că se implică în alegerile prezidențiale. Ce înseamnă să finanțezi așa în an electoral?!”, a declarat acesta.