Premierul Pavel Filip spune că noul președinte al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, nu pretinde la funcția de prim-ministru până la alegerile din 2018.

Declarația fost făcută de prim-ministru după ce a prezentat raportul de la un an de la învestirea în funcție. Întrebat de jurnaliști dacă Vlad Plahotniuc mizează pe obținerea funcției de șef al Cabinetului de Miniștri, Filip a menționat că din câte ține el minte, „domnul Plahotniuc a răspuns că nu pretinde la funcția de prim-ministru până la alagerile din 2018”

Premierul a mai fost întrebat dacă Vlad Plahotniuc este un șef mai bun al PD decât predecesorul său Marian Lupu. 

„Este o perioadă foarte scurtă de când șefia partidului a fost preluată de Vlad Plahotniuc, dar am toată certitudinea că domnul Plahotniuc realizează toate obiectivele pe care și le setează, el fiind un om ambițios. Dar în PD se lucrează în echipă și cred că partidul va oferi guvernului toată susținerea”, a răspuns prim-ministrul. 

Amintim că pe 24 decembrie Vlad Plahotniuc a fost ales președintele Partidului Democrat la cel de-al VIII-lea congres al PDM.

La același Congres, Pavel Filip a fost ales în calitate de prim-vicepreședinte al formațiunii Partidului Democrat. 

Potrivit site-ului PDM, Partidul Democrat este un partid de centru-stânga, care promovează egalitatea, solidaritatea și libertatea în societate. Fracțiunea are 20 de deputați, iar vicepreședintele PDM, Andrian Candu, este şeful Legislativului. Totodată, Pavel Filip, vicepreședintele PD și el, este prim-ministrul Republicii Moldova