La un an de activitate premierul Pavel Filip s-a adresat partidelor de opoziție, menționând că trebuie să fie mai bune decât cele de la Guvernare dar totodată să accepte eșecul în campaniile electorale.

Declarația a fost făcută de prim-ministru în cadrul conferinței de presă unde și-a prezentat raportul de activitate la un an de zile de la învestirea în funcție. 

Filip a precizat că anul 2016 este un an care demonstrează că doar rezultatele concrete pot aduce succesul. Totodată premierul a precizat că în acest an Guvernarea a fost uneori ținta unor „atacuri halucinante”.

„Demonstrați că sunteți mai buni decăt partidele de la guvernare. Așteptăm de la opoziție idei și soluții constructive. O concurență de idei bune pentru oameni. Partidele din opoziție trebuie să învețe să fie mai bune decât partidele de la guvernare, să învețe din eșecurile pe care le-au suferit în campaniile electorale”, a declarat premierul.

Pavel Filip a trecut în lista realizărilor Cabinetului de miniștri pe care îl conduce indexarea pensiilor cu 10%, creșterea indemnizațiilor pentur creșterea copilului, dar și a salariului minim de la 1900, până la 2100 de lei.

Premierul a mai declarat că în 2016 nu s-a adâncit criza politică sau economică, dar din contra, a fost pusă baza stabilității. Totodată, Filip a recunoscut că Guvernul are restanțele și păcatele sale, dar a declarat că își dorește o competență sănătoasă.