R. Moldova și Ungaria au semnat astăzi o „Declarație de parteneriat strategic” între cele două state. Documentul a fost semnat la Chișinău de către prim-ministrul Ion Chicu și omologul său maghiar, Viktor Orban, care întreprinde o vizită în R. Moldova.

În cadrul unei conferințe de presă după semnare Declarației, Orban și Chicu au vorbit despre relațiile dintre Budapesta și Chișinău ca fiind unele „deosebite” și „speciale”, cu potențial de dezvoltare vertiginoasă. 

„Vizita Dvs. are un context special pentru relațiile dintre țările noastre. Vine să confirme relația deosibită dintre țările noastre. (...) Discuțiile au fost consistente, cu substanță, în spiritul unui parteneriat strategic. (...) Primul punct din Declarație prevede acordarea de suport de către Ungaria pentru integrarea europeană a R. Moldova”, a declarat Chicu.

Viktor Orban a menționat că Budapesta sprijină tendințele de integrare europeană a Republicii Moldova.

Acesta a mai menționat că Ungaria va pune la dispoziție investitorilor maghiari credite în valoare de 100 de milioane de dolari pentru investițiile în R. Moldova.

De asemenea, Orban a afirmat că „cele două popoare” nu au avut niciun conflict pe parcursul istoriei și că speră la intensificarea și valorificarea relațiilor dintre cele două state.