Prim-ministrul Pavel Filip a transmis, astăzi, un mesaj de felicitare lui Antonio Tajani cu ocazia alegerii în funcţia de Preşedinte al Parlamentului European.

Premierul i-a urat oficialului european mult succes în activitate, menţionând convingerea că vasta experienţă profesională a acestuia va contribui semnificativ la consolidarea rolului cheie al Parlamentului European în procesul de formare a unei Europe sigure şi unite.

„Apreciem în mod deosebit sprijinul acordat de Parlamentul European în procesul de transformare şi modernizare a Republicii Moldova, dar şi poziţia fermă a instituţiei privind recunoaşterea perspectivei europene a ţării noastre. Profitând de ocazie, vreau să reiterez determinarea fermă a Republicii Moldova de a avansa în implementarea obiectivului nostru de integrare europeană”, se mai spune în mesajul semnat de Premierul Pavel Filip.

Deschide.MD reamintește că Antonio Tajani, candidatul Partidului Popular European, a fost ales marți noul președinte al Parlamentului European, cu 351 de voturi.